برگرفته از وبلاگ برانیچ

http://donar.niloblog.com/post/6

یکی از بهترین و قابل توجه ترین کشتی های غلام رضا تختی با پتکوف سیراکف قهرمان نامدار بلغارستانی بود. هردوبه دور نهایی رسیده بودند.شگرد سیراکف فن بار انداز سریع وبسیار فنی بود. کشتی که شروع شد تختی یکبار زیر گرفت وسیراکف را خاک کرد وپای او را در سگک خود گیرانداخت.سیراکف روی سگک مقاومت کرد وکشتی سراپا اعلام شد ... غلام رضا زیرگرفت واوراخاک کرد وباز هم پای اورا در سگک خود تحت فشار قرار داد. دقیقه سوم کشتی بود.فشار سگک موجب ناراحتی شدید پای سیراکف شد.اوبادست به پایش اشاره کرد. تختی که متوجه ناراحتی اوشده بود سیراکف را رها کرد واز جا بلند شد. فریاداعتراض تماشاچیان بلند شد که چرا این کار راکردی؟ تختی ایستاده بود وسرش پایین. اودربرابر همه این فریادها سکوت کرده بود. سیراک که این عمل جوان مردانه رااز حریف خود دید منتظر داور نشد وخودش دست تختی را به عنوان برنده بلند کرد.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 871
برچسب ها : تختی,جهان پهلوان,جهان,پهلوان,سیراکف,

تاريخ : يکشنبه 12 بهمن 1393 | 0:30 | نویسنده : مهران مختاری |

امیرالمومنین علی (علیه السلام) میفرماید: « روزی با فاطمه (سلام الله علیها) محضر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) رسیدیم ٬ دیدیم حضرت به شدت گریه می کند . گفتم: پدر و مادرم به فدایت یا رسول الله! چرا گریه می کنی؟ فرمود: یا علی! آن شب که مرا به معراج بردند ٬ گروهی از زنان امت خود را در عذاب سختی دیدم و از شدت عذابشان گریستم. (و اکنون گریه ام برای ایشان است.) زنی را دیدم که از موی سر آویزان است و مغز سرش از شدت حرارت می جوشد. زنی را دیدم که از زبانش آویزان کرده اند و از آب سوزان جهنم به گلوی او می ریزند. زنی را دیدم که از پستانش آویزان کرده اند. زنی را دیدم که دست و پایش را بسته اند و مارها و عقربها بر او مسلط هستند . زنی را دیدم که کر و کور و لال بود و در تابوتی از آتش قرار داشت که مغز سرش از سوراخ های بینی اش بیرون می آمد و بدنش از شدت جذام و برص قطعه قطعه شده بود. زنی را دیدم که... زنی را دیدم که ٬ که از پاهایش در تنور آتشین جهنم آویزان است. زنی را دیدم که گوشت بدنش را با قیچی های آتشین ریز ریز می کنند . زنی را دیدم که صورت و دستهایش در آتش می سوزد و امعا و احشای داخلی اش را می خورد. زنی را دیدم که سرش سر خوک و بدنش بدن الاغ بود و به هزاران نوع عذاب گرفتار بود. و زنی را به صورت سگ دیدم و آتش از نشیمنگاه او داخل می شود و از دهانش بیرون می آید و فرشتگان عذاب عمودهای آتشین بر سر و بدن او می کوبند. حضرت فاطمه (سلام الله علیها) عرض کرد : پدر جان ! این زنان در دنیا چه کرده بودند که خداوند آنان را چنین عذاب می کند؟! رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: دخترم ! زنی که از موی سرش آویخته شده بود ٬ موی سر خود را از نامحرم نمی پوشاند. زنی که از پستانش آویزان بود ٬ زنی است که از حق شوهرش امتناع می ورزیده. و زنی که از زبانش آویزان بود ٬ شوهرش را با زبان اذیت می کرد … و زنی که گوشت بدن خود را می خورد ٬ خود را برای دیگران زینت می کرد و از نامحرمان پرهیز نداشت. و زنی که دست و پایش بسته بود و مارها و عقربها بر او مسلط شده بودند ٬ به وضو و طهارت لباس و غسل جنابت و حیض اهمیت نمی داد و نظافت و پاکیزگی را مراعات نمی کرد ٬ و نماز را سبک می شمرد و مورد اهانت قرار می داد. و زنی که کر و کور و لال بود ٬ زنی است که از راه زنا بچه به دنیا می آورد و به شوهرش می گوید بچه تو است. و زنی که گوشت بدن او را با قیچی می بریدند ٬ خود را در اختیار مردان اجنبی می گذاشت. و زنی که صورت و دستانش می سوخت و او او امعا و احشای داخلی خودش را می خورد ٬ زنی است که واسطه کارهای نامشروع و خلاف عفت و عصمت قرار می گرفت . و زنی که سرش مانند خوک و بدنش مانند الاغ بود ٬ او زنی سخن چین و دروغگو بود. و اما زنی که در قیافه سگ بود و آتش از نشیمنگاه او وارد و از دهانش خارج می شد ٬ زنی خواننده و حسود بود. سپس فرمودند: وای بر زنی که همسرش از او راضی نباشد و خوشا به حال آن که همسرش از او راضی باشد.

داستانهای بحارالانوار ٬ ج۵ ٬ص۶۹ – زبده القصص ٬ ص۲۰۲ روی الأصبغ بن نباته عن اميرالمؤمنين (عليه السلام) قال: سمعته یقول: يظهر في آخر الزمان واقتراب الساعة -و هو شر الازمنة- نسوة كاشفات عاريات، متبرجات من الدين، داخلات في الفتن، مائلات الي الشهوات، مسرعات الي اللذّات، مستحلات للمحرّمات، في جهنم خالدات من لا یحضره الفقیه کتاب النکاح (المذموم من اخلاق النساء و صفاتهن، حدیث 5)

در آخرالزمان و نزديك شدن زمان موعود (قيامت يا زمان ظهور حضرت مهدى عليه السّلام ) كه بدترين زمانهاست (چون جهان از ظلم و ستم پر شود) زنانى ظاهر مى شوند بى حجاب و عريان بيرون آمده خودنمائى مى كنند، از دين خارج مى شوند (به احكام دين توجهى ندارند) در فتنه ها (آشوبها يا محافل عيش و شهوت ) داخل مى شوند و شهوترانى روى مى آورند و به لذات جوئيها شتابانند، حرامهاى الهى را حلال مى كنند و در جهنم هميشه خواهند ماند.

قال رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم): سيکون في آخر أمّتي رجال، يرکب نساؤهم على سروج کأشباه الرجال يرکبون على المياثر[1] حتَّى يأتوا أبواب المساجد، نساؤهم کاسيات عاريات، على رؤوسهن کأسنمة البُختُ العِجاف، لا يجِدنَ ريحَ الجنّة. فالعنوهنَّ فإنَّهنَّ ملعونات.

روزگار رهایی (ترجمه یوم الخلاص) ج2 ص753 ح 1102

رسول اکرم صلَّى الله عليه وآله وسلَّم فرمود: در آخر امت من، مرداني پیدا می شوند که زن هایشان همچون مردها بر روی زین ها سوار می شوند، در آن عصر بر فراز تشک ها سوار می شوند و تا در مساجد می روند، زنانشان در عین لباس پوشیدن لخت و عور هستد و بر سرشان چیزی همانند کوهان اشتران لاغر است، انها عطر بهشت را نمی شنوند، آنها را لعنت کنید که انها از رحمت خدا به دور هستند  واژه میاثر که در این حدیث به کار رفته به معنای تشک های نرم است که موقع نشستن روی انها حرکت کنند درست مانند صندلی های اتومبیل های امروزی که به دلیل داشتن فنر موقع نشستن حرکت می کنند و موجب آسایش بیشتر مسافران می باشند. تعبیر حدیث برای مردم عصر نبوت بسیار لطیف است که می فرماید: روی تشک های نرم سوار شده تا در مساجد می آیند و در عصر ما افراد فراوانی از معتقدین به خدا و روز رستاخیز سوار اتومبیل ها تا در مساجد می آیند.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1684
برچسب ها : زنان,زنان آخرالزمان,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 12:57 | نویسنده : مهران مختاری |

دکتر مهرداد چترایی عزیزآبادی استاد ادبیات معاصر ایران و جهان و استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد است.

سوابق تحصيلی:

کارشناسی زبان وادبيات فارسي آزاد نجف آباد ايران ۱۳۷۳

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی آزاد نجف آباد ۱۳۷۷

دکتری زبان و ادبیات فارسی آزاد نجف آباد ۱۳۹۰

 

زمینه های تخصص و پژوهش :

- پژوهش در متون نظم و نثر فارسی

- نقد و تصحیح نسخه های خطی فارسی

-ادبیات معاصر

-پژوهش در متون عرفانی

 

دروس تدریسی :

حافظ

فارسی عمومی

تصحیح متون و نسخه شناسی

تاثیر قرآن و حدیث در ادب فارسی

حدیقه سنایی

ناصر خسرو و سنایی

خاقانی و نظامی

تصحیح متون و نسخه شناسی حافظ

آشنایی با علوم اسلامی

 

مقالات : به زودی تکمیل می گردد....



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 2654
برچسب ها : مهرداد چترایی,دکتر مهرداد چترایی,دکتر,چترایی,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:01 | نویسنده : مهران مختاری |

 برگرفته از سایت باشگاه خبرنگاران جوان 

با نرم افزار ایرانی ساینا می‌توانید به صورت رایگان با دوستان خود ارتباط باشید، ساینا امکانات برقراری تماس رایگان، ارسال پیام متنی، چت گروهی، ارسال عکس، فیلم و استیکر های جذاب و دوست داشتنی را داراست و خود را رقیب جدی وایبر و واتس‌اپ معرفی می‌کند. به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ این روزها شبکه‌های اجتماعی در حال گسترش هستند، همه ما برای آشنایی با دوستان و ارتباطی رایگان و همه جانبه روی به نرم افزارهای موبایلی می‌آوریم، به همین جهت است که همیشه و همواره تلفن همراه همراه ماست و می‌توانیم دانسته‌های خود را با این برنامه‌ها به اشتراک بگذاریم. از طرفی با توجه به اینکه نرم افزارهای موبایل بیشتر در خارج از کشور ساخته شده امنیت اطلاعات و پیام‌های رد و بدل شده و امکان نفوذ فردی دیگر به عنوان هکر و دست یافتن به اطلاعات ما بیشتر است. از سوی دیگر رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها هر کدام دلیلی برای سرقت اطلاعات برای این نرم افزارهای خارجی دارد. اما نمی‌شود در دنیایی که امروزه همه از فناوری اطلاعات و ارتباطات سخن می‌گویند دور بود به همین دلیل است که جوانان کشور عزیزمان ایران به طراحی و تولید نرم افزاری به نام ساینا پرداخته‌اند، جالب است بدانید این نرم افزار ایرانی خود را رقیب جدی و سر سخت وایبر و واتس‌اپ معرفی می‌کند پس با حمایت ما و شما کاربران عزیز سایت باشگاه خبرنگاران این امر مهم تحقق خواهد یافت. ساینا ارتباط بی انتهاست که با خود قابلیت‌هایی همچون امکانات برقراری تماس رایگان، ارسال پیام متنی، چت گروهی، ارسال عکس، فیلم و استیکرهای جذاب را داراست. این برنامه زیر مجموعه اپراتور همراه اول فعالیت می‌کند و از لحاظ امنیت بالاتر از وایبر و نرم افزارهای مشابه خارجی قرار دارد. ساینا همچنین بهترین جایگزین رومینگ در تماس‌های بین المللی است. شما کاربران بعد از نصب برنامه بر روی گوشی هوشمند و یا تبلت خود می‌توانید با سایر کاربران ساینا، رایگان تماس بگیرید و پیام متنی، عکس و فیلم به اشتراک بگذارید. همچنین می‌توانید با تمامی شماره‌ها در سراسر دنیا تماس ارزان برقرار کنید و هزینه‌های سنگین رومینگ را نپردازید. با حفظ شماره خود، به شماره های مختلف اعم از ثابت و همراه در مقاصد داخلی و خارجی (اعم از ایران و خارج از ایران)، تماس با کیفیت و ارزان قیمتی را تجربه کنید که این قابلیت را می‌توان بهترین نکته مثبت این برنامه در مقایسه با سایر برنامه‌های ساخت داخل در نظر گرفت. اما جالب است بدانید که کلمه ساینا با ریشه فارسی، به معنی سیمرغ می‌باشد. سیمرغ در زبان فارسی نماد دانایی و خرد و پرنده پیروزی و خوشبختی است. ساینا بر روی تمامی گوشی‌های تلفن همراه که دارای سیستم عامل اندروید ۴ به بالا هستند و نیز بر روی گوشی های آیفون با سیستم عامل iOS۵ (بعد انتشار - فعلا در دسترس نیست) به بالا قابل نصب می‌باشد. برای استفاده از ساینا می‌بایست به اینترنت Wi-Fi  و یا 3G دسترسی داشته باشید. اما با توجه به قابلیت‌های بسیار این برنامه ما تصمیم گرفتیم به صورت تیتر وار به تک تک این قابلیت‌ها بپردازیم.

ویژگی‌ها و قابلیت‌های کلیدی نرم افزار ساینا

•  تماس رایگان با سایر کاربران ساینا

•  ارسال پیام متنی رایگان

• رابط کاربری فارسی و انگلیسی (امکان تغییر زبان)

• امکان استفاده از استیکرهای جذاب و اختصاصی ایرانی

•  امکان ارسال عکس و فیلم

•  امکان ایجاد گروه های چت با تعداد کاربر نا محدود

•  امکان برقراری تماس های بین المللی بدون پرداخت هزینه سنگین رومینگ

•  صرفه جویی در هزینه های رومینگ در مقایسه با نرم افزارهای مشابه

•  عدم نیاز به خرید سیم کارت از اپراتورهای خارجی در مسافرت های خارج از کشور

•  نمایش شماره شخصی شما در مقصد تماس

•  استفاده از لیست مخاطبین گوشی و عدم نیاز به اضافه نمودن مخاطبین جدید

•  تماس با کیفیت با استفاده از Wi-Fi و 3G

•  امکان خرید شارژ بصورت ریالی و از درگاه معتبر بانک ملت

•  پشتیبانی ۲۴ ساعته در تمامی روزهای هفته (۲۴*۷)

لینک دانلود و توضیحات کامل http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/11/6/2915997_868.apk



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 861
برچسب ها : ساینا,خبرنگاران جوان,وایبر,واتس آپ,تماس رایگان,چت رایگان,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:40 | نویسنده : مهران مختاری |

ابوالفضل ابوترابی (زاده ۱۳۵۵، روستای عزیزآباد نجف آباد)، نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و دبیر دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از حوزهٔ انتخابیهٔ نجف‌آباد، تیران و کرون از استان اصفهان است.

ابوترابی تحصیلات خود در نجف‌آباد را در رشته راه و ساختمان به پایان رساند و در رشته حقوق در دانشگاه علوم قضائی تهران به ادامه تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۸۱ پس از اخذ مدرک رشته حقوق به امر قضاوت در اصفهان مشغول شد، سپس دادستان شهرستان تیران و کرون شد و پس از آن توانست به عنوان نماینده نجف‌آباد، تیران و کرون به مجلس راه یابد.

www.abotoraby.ir
 
نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی
حوزه انتخاباتیتیران و کرون
دبیر دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی
اطلاعات شخصی
تولدابوالفضل ابوترابی
۱۳۵۵
روستای عزیزآباد، نجف آباد
ملیت ایران
محل تحصیللیسانس حقوق قضایی دانشکده علوم قضایی قوه قضاییه[۱]
پیشهسیاستمدار
دیناسلام
وب‌گاهwww.abotoraby.ir


امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1005
برچسب ها : ابوالفضل,ابوترابی,ابوالفضل ابوترابی,عزیزآباد,نماینده شهرستان نجف آباد,

تاريخ : سه شنبه 7 بهمن 1393 | 22:44 | نویسنده : مهران مختاری |
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه صاحب الزمان (عج) مورخ 24/11/1391 با حضور فرماندهی و پرسنل ناحیه سپاه و فرماندهی انتظامی شهرستان غبار روبی و عطرافشانی گلزار شهدای عزیزآباد انجام شد.

 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1219
برچسب ها : غبارروبی,عطرافشانی,گلزار شهدا,عزیزآباد,سپاه تیران,بسیج تیران,

تاريخ : سه شنبه 7 بهمن 1393 | 20:48 | نویسنده : مهران مختاری |

آقای علیرضا محمدی ساکن روستای عزیزآباد ورزشکار با اخلاق و آینده دار رشته ووشو با کسب مدال برنز مسابقات جوانان کشوری و راهیابی به اردوی تیم ملی ووشو یک بار دیگر ثابت نمود که در بین جوانان و نوجوانان روستایی استعدادهای درخشانی وجود دارد...



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 838
برچسب ها : علیرضا محمدی,محمدی,علیرضا,ووشو,عزیزآباد,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:35 | نویسنده : مهران مختاری |

17 ساله است و از نعمت گویایی و شنوایی محروم. با همه مشکلات جسمی و وضعیت بد مالی، شرایط تحصیلی خوبی در دبیرستان دارد و در کنارعلاقه مندی به ورزش، از درس خواندن و پیشرفت تحصیلی هم غافل نیست...

 "حسین کریمی" هوادارمتعصب ذوب آهن اصفهان است و از کودکی و نوجوانی هیچگاه و درهیچ ورزشگاهی، تیم فوتبال ذوب آهن را تنها نگذاشته است.

 درسکوی تماشاگران همه ورزشگاههای ایران، برای پیروزی و موفقیت تیم فوتبال ذوب آهن با صدای بی صدایی و با همه وجود خویش فریاد کشیده است و با شکست تیم ذوب آهن اشک ریخته و با بردهایش هلهله شادی سر داده است.

این روستایی ساده دل و مهربان از اهالی روستای "عزیزآباد " شهرستان تیران وکرون است و چند سالی است که باچنین فاصله دوری، ازاولین هوادارانیست که در روی سکوهای جایگاه شماره 2(جایگاه هواداران تیفوسی ذوب آهن) مستقر شده و با زبان بی زبانی بازیکنان تیم محبوبش را برای نبردی دیگر تهییج می کند. 

در تیم فوتبال ذوب آهن سالهای اخیر، قاسم حدادی فر،مهدی رجب زاده و رشید مظاهری را بیشتر از همه دوست دارد و در میان تیم های باشگاهی معروف دنیا، طرفدار پروپاقرص تیم فوتبال رئال مادرید اسپانیا است و البته کریستین رونالدو بازیکن محبوب خارجی اش محسوب می شود.

خودش نیز فوتبال سالنی بازی می کند و پست اصلی و مورد علاقه اش هافبک وسط است، هر چند که در کنار کار و زندگی و تحصیل و هواداری فوتبال، در ورزش کیک بوکسینگ هم چند سالی سابقه فعالیت دارد.

این هوادار واقعی ذوب آهن که در بیشتر ورزشگاههای ایران با تیم فوتبال ذوب آهن همراه بوده است، تماشاگران تیم صبای قم را از با اخلاق ترین و بهترین تماشاگران فوتبال ایران می داند، البته بر روی کاغذ برایم می نویسد که منظورش بعد ازهواداران خوب و بی حاشیه ذوب آهن است.

حسین قصه ما، دوست دارد درآینده به شغل پیرایش و اصلاح موی مردان مشغول شود والبته یکی از بزرگترین آرزوهایش این است که روزی نه چندان دور، امیرحسین صادقی مدافع بلند قامت فوتبال کشور، درتیم فوتبال ذوب آهن و با پیراهن این تیم بازی کند.

حسین کریمی که چند سال پیش پدر کارگر خود را در یک تصادف غم انگیز و اسف ناک ازدست داده و درحال حاضر با مادرمعلول و مادربزرگ پیرش زندگی می کند؛ رویاها و آرزوهای کوچک، اما روحی بلند دارد...

 

او یک هوادار واقعی است...



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1522
برچسب ها : حسین,کریمی,حسین کریمی,عزیزآباد,عزیزآباد اصفهان,ذوب آهن,هوادار,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:32 | نویسنده : مهران مختاری |

رییس پلیس راه انتظامی استان اصفهان با اشاره به وقوع دو حادثه رانندگی و تلفات آن در اصفهان، گفت: در سانحه رانندگی اول یک دستگاه سواری زانتیا در محور روستای عزیزآباد،حوزه پلیس راه نجف آباد اصفهان، واژگون شد و بر اثر آن راننده خودرو فوت کرد و دو سرنشین آن به شدت مصدوم و توسط عوامل اورژانس به بیمارستان شهرستان تیران منتقل شدند.

به گزارش ایلنا از اصفهان، سرهنگ رضایی با بیان اینکه در این حادثه مقصر راننده سواری زانتیا بود، گفت: علت اصلی واژگونی عدم توانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه اعلام شده است.

وی ادامه داد: در حادثه دوم که در محور، شرکت زراعی، حوزه پلیس راه انتظامی شهرستان گلپایگان رخ داد یک دستگاه سواری پژو ۴۰۵ واژگون شد که بر اثر آن راننده خودرو فوت کرد.

سرهنگ رضایی تصریح کرد: علت سانحه عدم توجه به جلو از سوی راننده سواری پژو تشخیص داده شد.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1720
برچسب ها : عزیزآباد,روستای عزیزآباد,عزیزآباد اصفهان,عزیزآباد تیران,عزیزاباد,عزیزاباد اصفهان,عزیزاباد تیران,عزیزآباد نجف آباد,عزیزاباد نجف آباد,عزیزآباد تیران و کرون,عزیزاباد تیران و کرون,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:17 | نویسنده : مهران مختاری |

مردی برای اعتراف نزد کشیش رفت و گفت: «پدر مقدس، مرا ببخش. در زمان جنگ جهانی دوم من به یک یهودی پناه دادم.» کشیش: «مسلماً تو گناه نکرده ای پسرم.» مرد: «اما من ازش خواستم برای ماندن در انباری من هفته ای بیست شیلینگ بپردازد.» کشیش: «خوب البته این یکی زیاد خوب نبوده. اما بالاخره تو جون اون آدم رو نجات دادی، بنابر این بخشیده می شوی.» مرد: «اوه پدر این خیلی عالیه. خیالم راحت شد. حالا میتونم یه سئوال دیگه هم بپرسم؟» کشیش: «چی می خوای بپرسی پسرم؟» مرد: «به نظر شما باید بهش بگم که جنگ تموم شده؟»



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 657
برچسب ها : گناه,جنگ,جهانی,جنگ جهانی,کشیش,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:13 | نویسنده : مهران مختاری |

گویند روزی شیطان همه جا جار زد که قصد دارد از کار خود دست بکشد و وسایلش را با تخفیف مناسب به فروش بگذارد. او ابزارهای خود را به شکل چشمگیری به نمایش گذاشت. این وسایل شامل خودپرستی، شهوت، نفرت، خشم، آز، حسادت، قدرت‌طلبی و دیگر شرارت‌ها بود. ولی در میان آنها یکی که بسیار کهنه و مستعمل به نظر می‌رسید، بهای گرانی داشت و شیطان حاضر نبود آن را ارزان بفروشد. کسی از او پرسید: «این وسیله چیست؟» شیطان پاسخ داد: «این نومیدی از توانایی‌های خود و رحمت خدا است.» آن مرد با حیرت گفت: «چرا این قدر گران است؟» شیطان با همان لبخند مرموزش پاسخ داد: «چون این مؤثرترین وسیله من است. هرگاه سایر ابزارم بی‌اثر می‌شوند، فقط با این وسیله می‌توانم در قلب انسان‌ها رخنه کنم و کاری را به انجام برسانم. اگر فقط موفق شوم کسی را به احساس نومیدی، دلسردی و اندوه وا دارم، می‌توانم با او هر آنچه می‌خواهم بکنم. من این وسیله را در مورد تمامی انسان‌ها به کار برده‌ام. به همین دلیل این قدرکهنه است!»



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 649
برچسب ها : حکایت,شیطان,ابزار,گران,ابزار گران,ابزار شیطان,داستان,قصه,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:12 | نویسنده : مهران مختاری |

هرچند حال و روز زمین و زمان بد است
یک قطعه از بهشت در اغوش مشهد است

حتی فرشته‌ای که به پابوس آمده
اینجا میان رفتن و ماندن مردد است

اینجا مدینه نیست، نه اینجا مدینه نیست
پس بوی عطر کیست که مثلِ “محمد” است

حتی اگر به اخر خط هم رسیده‌ای
اینجا برای عشق شروعی مجدد است

جایی که آسمان به زمین وصل می‌شود
جایی که بین عالم و آدم زبانزد است

هرجا “دلی” شکست به اینجا بیاورید
اینجا بهشت، شهر خدا، شهر مشهد است



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 702
برچسب ها : امام,امام رضا,امام رضا (ع),رضا,شعر,شعر امام رضا,یک قطعه از بهشت,آغوش,مشهد,غزل,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:09 | نویسنده : مهران مختاری |

تصاویری فوق العاده زیبا از ماموریت فضانوردانی از جمله استیو رابینسون و الکسی لئونوف در ایستگاه فضایی canadarm2 و... که به مناسبت 5 دهه حضور در فضا منتشر شده است.

تصاویر در ادامه مطلب...



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1057
برچسب ها : تصاویر زیبا,فضا,فضانوردان,

تاريخ : شنبه 4 بهمن 1393 | 21:50 | نویسنده : مهران مختاری |

تصاویری بسیار زیبا از چراغ دریایی و محیط سرد و یخ زده منطقه سنت جوزف میشیگان که توسط عکاسی به نام تام گیل گرفته شده است.

باقی تصاویر در ادامه مطلب



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 1636
برچسب ها : تصاویر زیبا,سنت جوزف,میشیگان,فانوس دریایی,دریاچه میشیگان,فانوس دریایی یخ زده میشیگان,کشتی,

تاريخ : شنبه 4 بهمن 1393 | 21:26 | نویسنده : مهران مختاری |

کتاب "نقش مردم در انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه‌السلام" نوشته حجت‌الاسلام خدامراد سلیمیان، توسط مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم به‌چاپ رسیده است.

این کتاب به بررسی جایگاه و نقش مردم در حکومت حضرت مهدی علیه‌السلام می‌پردازد. در این اثر تلاش شده، علاوه بر استفاده از مباحث عقلی و دیدگاه‌های اندیشمندان، با بهره‌گیری از آیات قرآن و روایات ارزشمند و معتبر، نقش و جایگاه مردم در قیام حضرت مهدی علیه‌السلام بررسی شود.
مؤلف، در چکیده‌ای برای معرفی این کتاب، آورده است: «دین اسلام، در کنار پافشاری بر برپایی حکومت به‌عنوان یک نیاز و بایسته اجتماعی، بیشترین سفارش خود بر شکل‌گیری حاکمیت انسان‌های شایسته بر پایه دین و دین‌داری، را متمرکز کرده است؛ چراکه حاکم نیکوکار است که مردم جامعه را به نیکی‌ها و رستگاری رهبری و هدایت خواهد کرد.
 از آموزه‌های دینی به روشنی به‌دست می‌آید حکومت موعود منجی ـ که در اسلام از آن به نام دولت مهدی موعود علیه‌السلام یاد شده است ـ والاترین حکومت روی زمین خواهد بود که در آن همه عناصر بایسته به‌خوبی در جایگاه خود قرار می‌گیرند و مردم در آن نقشی اساسی دارند.»
 
ناقص / نقش مردم در انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام + دانلود کتاب
 
 نقش و جایگاه مردم در فرایند قیام جهانی حضرت مهدی علیه‌السلام در این کتاب در سه مرحله مورد بررسی قرار گرفته است. این مراحل عبارتند از:
 
«۱ـ جایگاه مردم در زمینه‌سازی و فراهم ساختن شرایط و بسترها برای ظهور؛در این مرحله نقش مردم یا دست کم گروه قابل توجهی از مردم انکارناپذیر است.»
 «۲ـ جایگاه مردم در قیام جهانی؛ این مرحله، مهم‌ترین و سخت‌ترین مرحله می‌باشد، چراکه مردم در یک گستره فراگیرتر نقش ایفا خواهند کرد که این نقش به‌طور عمده یاری مهدی موعود علیه‌السلام، در مبارزه با ستم و ستمگران است.»
«۳ـ جایگاه مردم در دوران حکومت جهانی حضرت مهدی موعود علیه‌السلام؛پس از دو مرحله یاد شده، مرحله سوم، در یک گستره جهانی تحقق خواهد یافت، نقش مردم در این دوران به‌طور عمده مساعدت و همراهی برای استمرار حکومت بر پایه عدل و داد است.»
 
دانلود کتاب الکترونیک نقش مردم در انقلاب جهانی حضرت مهدیhttp://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/11/3/2903712_333.zip


امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 603
برچسب ها : مهدی,حضرت مهدی,مردم,انقلاب جهانی,دانلود,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:09 | نویسنده : مهران مختاری |

"کاترینا بلیک" خانمی 68 ساله است که این روزها شور جوانی بسیاری دارد و پا به پای سربازهای دیگر مشغول فراگرفتن آموزش های نظامی است که در ارتش آموزش داده می شود. او می خواهد به یک جنگاور واقعی و همه فن حریف تبدیل شود.

این خانم اهل اوکراین چند درجه از آموزش های نظامی از زندگی در شرایط سخت، تیراندازی با انواع سلاح ها را نیز گذرانده است. در ارتش به او لقب "مجازات گر" داده اند چرا که وی همیشه از دفاع از کشور و مجازات دشمنان صحبت می کند.


جنگاورترین مادربزرگ دنیا +عکس


انرژی و شادابی وی در طول تمرین ها به قدری زیاد است که جوانان گروه که تقریبا 40 سال از وی کوچکتر هستند نیز علاقمند به فراگرفتن این آموزش ها می شوند. او قصد دارد در جبهه های شرق اوکراین در وضعیت آماده باش باشد و از کشورش دفاع کند.

این خانم که نمونه وی در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهه های غرب ایران نیز بی شمار بوده اند بزرگترین هدفش را از حضور در این آموزش ها تحریک جوانان برای دفاع از سرزمین و حفظ استقلال کشور اعلام کرده است.

 


امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 590
برچسب ها :

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:08 | نویسنده : مهران مختاری |

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز (شنبه)در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات که در محل وزارت ‌آموزش و پرورش برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تا کنون در جهت هوشمند سازی مدارس اقدامات بسیار خوبی انجام شده اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم با افتتاح مرکز داده شبکه مدارس کشور را در چارچوب شبکه ملی اطلاعات ارتقا دهیم.

وی افزود: با استفاده از این مرکز در شبکه مدارس وضعیت دسترسی در شبکه مدارس سرعت بالاتری پیدا می‌کند که قطعا وزارت کار و رفاه اجتماعی ارتباطات آمادگی همکاری در این زمینه با وزارت آموزش و پرورش دارد.

واعظی در خصوص اینترنت مدارس گفت: امیدوارم تا پایان سال 94 بتوانیم بیش از 90 تا 95 درصد مدارس کشور را به اینترنت متصل کنیم هر چند که ممکن است در آینده مشکلاتی در این خصوص در برخی از روستاها داشته باشیم.اما تلاشمان این است که هیچ مدرسه‌ای از این امکانات محروم نباشد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه افتتاح این مرکز داده می‌تواند امکان خوبی برای دانشگاه فرهنگیان  و مدارس باشد افزود: امیدوارم با راه‌اندازی شبکه مدارس ارتباطی بین معلمان ازخانه به دانش آموزان برقرار شود البته این موضوع نیازمند زمان است و همچنین ممکن است به دلیل سرعت پایین برخی از نقاط دور افتاده با مشکلاتی همراه باشد.

واعظی در پاسخ به این سوال که برخی از اپراتورهای تلفن همراه کاهش 20 درصدی تعرفه‌ها را عملی نمی‌کنند گفت: اگر اپراتورها بخواهند بدون نظارت وزارت ارتباطات بخواهند این کار را انجام دهند همه چیز در هم می‌ریزد بنابراین کاهش 20 درصدی تعرفه‌ها همچنان به قوت خود باقی است.

وی در خصوص فیلترینگ واتس‌آپ و لاین تاکید کرد: موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی از جمله واتس‌آپ و لاین در کارگروه تعیین مصادیق بحث نشده است اما اطلاعاتی که در این شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شود می‌تواند در خارج از ایران مورد بهره برداری قرار گیرد بنابراین اولویت ما این است که دانشگاه‌ها و بخش خصوصی شبکه‌هایی را ایجاد کنند که مردم کشور بتوانند از همین شبکه‌های داخلی استفاده کنند.

واعظی در پایان گفت: تا زمانی که شبکه داخلی ایجاد نشده بنا نداریم این شبکه‌های اجتماعی خارجی را مسدود کنیم .



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 634
برچسب ها : لاین,line,واتس آپ,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:08 | نویسنده : مهران مختاری |

دادگاه اختلاس سه هزار میلیاردی که با نام فساد بزرگ مالی نیز از آن یاد می شود همچنان ادامه دارد و مردم هم با کنجکاوی ، مسائل مربوط به این پرونده را پیگیری می کنند.

اما شاید بد نباشد که در این میان نقبی به تاریخ بزنیم و به یکی از قدیمی ترین پرونده های فساد بانکی در ایران نگاهی بیندازیم.

برای این منظور باید داستان را از زمان سلطنت قاجارها و از عهد ناصری آغاز کرد.در آن سالها پیشنهاد تاسیس بانک در کشور از سوی عداه ای نظیر حاج محمدحسن امین دارالضرب اصفهانی به پادشاه داده شد ولی متاسفانه گوشی شنوای این صحبتها نبود و این طرح ره به جایی نبرد.چندسال بعد یعنی درسال 1268 انگلیسی ها اقدام به تاسیس بانک شاهنشاهی کردند. روس ها نیز برای اینکه از قافله  عقب نمانند یک سال بعد یعنی در سال 1269 بانک استقراضی ایران و روس را افتتاح کردند.

دولتین روس و انگلیس از طریق همین بانکها توانسته بودند گلوی مردم ایران را سخت تر بفشارند و بندهای پیچیده شده به دست و پای مردم کشورمان را محکم تر سازند لذا در سال 1285 برای خلاصی از این وضعیت، پیشنهاد ایجاد بانک ملی داده شد.

ولی متاسفانه با زبانه کشیدن شعله های جنگ جهانی اول ، علی رغم اعلام بیطرفی ایران ، دول متخاصم جنگ بین الملل، دامنه جدال خود را به ایران نیز کشیدند و آتش جنگ به جان مردم ما هم افتاد و به دلیل هرج و مرج ناشی از همین مساله مجددا طرح ایجاد بانک ملی به بوته فراموشی سپرده شد.

در سال 1304 اولین بانک ایرانی که البته تنها به امور ویژه نظامی ها می پرداخت افتتاح شد. این بانک، بانک قشون پهلوی نام داشت که بعدها به نام بانک سپه تغییر نام یافت.

در سال 1306 قانون تاسیس بانک ملی از سوی مجلس صادر شد و در روز سه شنبه بیست شهریور 1307 این بانک رسما کار خود را آغاز کرد.

برای ریاست بانک ملی آقای" دکتر کورت لیندن بلات (Kurt Lindenblatt)" آلمانی که پیش از این ریاست بانک اعتبارات صوفیه بلغارستان را داشت به پیشنهاد "محمد علی فرزین وزیرمختار ایران در آلمان" انتخاب شد.

برای اولین بار چاپ اسکناس ایران از دست بانک شاهنشاهی که متعلق به انگلیس ها بود خارج و به بانک ملی ایران سپرده شد (بانک ملی در آن زمان به منزله بانک مرکزی هم بود-بانک مرکزی در سال 1339 تاسیس شد.)


آلمانی ها معمولا در تاریخ ایران نقش منفی ندارند و تقریبا می توان گفت در ایران خوشنام بودند ولی متاسفانه آقای لیندن بلات از زمره آلمانی های پاک دست نبود و به پشتیبانی مرد شماره دوقدرت در آن زمان یعنی تیمورتاش وزیر دربار شروع به اختلاس از بانک کرد.


تیمورتاش
لو رفتن قضیه اختلاس حوادث زیادی را در کشور باعث شد به نحوی که رضا شاه که به دلایل مختلف با تیمورتاش اختلاف پیدا کرده بود(علی الخصوص ارتباط تیمورتاش با شوروی و نگرانی رضاخان از قدرت گیری بیش از حد تیمورتاش و همینطور تلاش انگلیسیها برای حذف تیمورتاش)، او را از سمتش عزل و راهی زندان کرد و در آخر هم در سال 1312 تیمورتاش به دست پزشک احمدی در زندان قصر به قتل رسید.

لیندن بلات و معاونش فوگل از کشور متواری شدند. فوگل که در بیروت به سر می برد وقتی مجبور به برگشتن به ایران برای محاکمه شد در بیروت خودکشی کرد ولی بلات به ایران آورده شد و به حبس و جریمه محکوم شد. مهدی قلی خان هدایت مخبرالسلطنة نخست وزیر وقت در کتاب خاطرات و خطرات خود این واقعه را چنین شرح می دهد:

"معلوم شد معاملاتي بدون وثيقه کافي شده و خساراتي وارد آمده است، ليندن بلات رئيس بانک زياد مقيد به رعايت نظرات هيئت نظارت نبوده است و شايد متکي به تيمور تاش ،در هر حال اختلاساتي مسلم شد.

ليندن بلات به خيال گريز مي افتد به بهانه مرض و معالجه با اجازه مسافرت مي کند (اتو) فوگل نايب رئيس چاره در فرار مي بيند شاه شخصا به بانک رفته و طلاي وثيقه را بازديد مي فرمايد نقصي نداشته است.

فوگل مفقودالاثر ميشود ، (سرتيپ) ايرم (رئيس کل تشکيلا ت نظميه مملکتي) در گاراژها معلوم مي کند که دندانسازي به دعوتي به بغداد رفته است تفحص ميکند هيچ جا او را در اتومبيل نميبايد بعدها کاشف به عمل آمد که در صندوق پشت اتومبيل پنهان بوده است به اين تدبير از سرحد مي گذرد در بغداد معطل نشده به بيروت مي رود.  دولت، فوگل را از حکومت شام مي خواهد وي ناچار انتحار مي کند. اين واقعه از براي المان نهايت اهميت را داشت عده کثيري متخصصين الماني در ادارات ما کار مي کنند بطوري که مي شود گفت سياست آلمان در ايران روبه غلبه دارد و بانک ملي قلب اقتصاد است ليندن بلات از راه قانوني ملجاء شد با وکيل مدافعي به تهران آمد به 18 ماه حبس و 7000 ليره و 46 هزار ريال محکوم شد (63هزار تومان) دولت باز يک نفر آلماني را بتوسط سفارت خودمان در برلن به رياست بانک اجير کرد ،هرست نامي معين شد"

کورت لیندن بلات در جریان انتقال دارایی های حاصل از فروش نفت از حساب دولت به حساب شخصی رضاخان نیز به دستورات دولت عمل می کرد.

برگرفته از سایت banki.ir



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 671
برچسب ها : بانک ملی,دزد,رییس,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:07 | نویسنده : مهران مختاری |

 

عزیزآباد (تیران و کرون)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستانتیران و کرون
بخشبخش مرکزی
دهستانرضوانیه
مردم
جمعیت۵۴۲ نفر

عزیزآباد (تیران و کرون)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تیران و کرون در استان اصفهان ایران و واقع در 45 کیلومتری غرب شهر اصفهان است.فاصله با مرکز شهرستان(شهر تیران) 6 کیلومتر می باشد.از سمت شرق با روستای نهضت آباد,از سمت جنوب با روستای قره تپه,از سمت شمال با روستای کوهان و شهر تیران و از سمت غرب با شهر رضوانشهر همسایه است.

جمعیت

این روستا در دهستان رضوانیه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴۲ نفر (۱۶۸خانوار) بوده‌است.

منابع

«نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. بازبینی‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.برگرفته از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

در لغتنامه دهخدا و کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران جلد  10 ,از عزیزآباد به عنوان " دهی از دهستان کرون بخش نجف آباد شهرستان اصفهان و با سکنه 462 نفر وآب آن از قنات و دارای محصولات با کیفیت از جمله غلات,بادام,صیفی,انگور,سیب زمینی,گردو" نام برده شده است.

شغل اکثریت نیروی کار روستا ریخته گری است.هر چند با سابقه کاری طولانی در این زمینه تاکنون بخش کارگاهی روستا توسط مسئولین به عنوان منطقه صنعتی پذیرفته نشده است.پتانسیل بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که در صورت عنایت و حمایت مسئولین امکان اشتغال به کار افراد جویای کار بسیاری در این منطقه هست.متاسفانه تعدادی از صنعتگران با وجود جوانان و افراد بومی و غیربومی اقدام به به کار گیری اتباع افغانی مجاز وغیرمجاز وعلی الخصوص مجرد میکنند که همین موضوع وعدم کنترل کافی آنان باعث ایجاد مشکلات امنیتی از جمله ورود به روستا و مزاحمت برای مردم میشود .در رتبه بعدی شغل نقاشی ساختمان قراردارد. بخشی از اهالی که غالبا افراد مسن را تشکیل میدهند به کشاورزی و دامداری میپردازند.البته طی سالیان اخیر با خشکسالی های پی در پی شرق اصفهان وکاهش آب صدمات زیادی به این بخش وارد شده و رونق گذشته خود را از دست داده است.اکثریت زنان روستا خانه دار و بخشی از آنان قالی باف هستند.

جزو اولین روستاهای دارای صندوق قرض الحسنه (بانک),خانه بهداشت,مدرسه و مسجد در منطقه بوده است.روستا دارای سه مدرسه خیر ساز بوده که متاسفانه علی رغم هوش و استعداد بالای دانش آموزان روستا توسط آموزش و پرورش و شورای روستا به بخش خصوصی فروخته شده و تنها یک مدرسه ابتدایی باقی مانده است.

علی رغم نیاز مردم به سرویس حمل ونقل عمومی مسئولین شهرستان از اعطای وسیله نقلیه همگانی به روستاییان به بهانه عدم استقبال کافی مردم خودداری میکنند.با گذشت بیش از 10 سال از آغاز طرح هادی روستایی تنها تابلوی این طرح باقی مانده و از لحاظ زیرساخت روستایی اعم از آسفالت و ... از خیلی از روستاهای کوچک تر منطقه عقب تر هستیم.

خلاصه وضعیت:

امکانات و اماکن : مسجد و حسینیه ( مذهبی ) , مدرسه ابتدایی شهید چترایی مختلط ( آموزشی ) , بهداری ( بهداشت ) , دهیاری ( مدیریتی ) , پایگاه بسیج ( امنیتی )

دهیار فعلی : علی سیف الدین تحصیلات دیپلم

روستا دارای مفاخر و افراد تحصیل کرده بسیاری در زمینه های مختلف است از جمله آقای ابوترابی نماینده شهرستان های نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی.

در ابتدا روستا شامل یک قلعه نسبتا بزرگ میشده و به مرور زمان در خارج از قلعه شروع به ساخت وساز شده و با خروج تدریجی مردم از آن بسیاری از قسمت های قلعه و خانه های تاریخی تخریب شده است و در حال حاضر بخش اندکی از قلعه باقی مانده است.روستا در سال 1293 به تصرف روس ها درمی آید که داستان مفصل آن را در ادامه قرار خواهم داد.همچنین بنابر شواهد و روایات در زمان ظل السلطان به عنوان شکارگاه استفاده می شده است.

 

"عباس ميرزا مسعود نوه خردسال مسعود ميرزا ظل‌السلطان در كنار چند رأس قوچ و پازن شكارشده در شكارگاه عزيزآباد اصفهان"

تصویر شکار در منطقه عزیزآباد

در زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق جوانان و اهالی دلیر روستا جزو پیشتازان دفاع از خاک کشور بودند و آمار شهدا و جانبازان و ایثارگران در مقایسه با جمعیت روستا خود نشانگر این موضوع است (علی الخصوص در قیاس با روستای مجاور که فاقد شهید و گلزار شهدا می باشد) که در ذیل نام و مشخصات تعدادی از شهیدان که قادر به جمع آوری بودم قرار میدهم و به مرور تکمیل می کنم.

---------------------------------------------------------------------------

شهدای گرانقدر عزیزآباد

ولی الله چترایی

حبیب الله چترایی

احمد چترایی

ابراهیم نوری

اسماعیل ابوترابی

اصغر طاهری عزیزآبادی

بهمن شهیدی

حسین چترایی

حسین شهیدی

حسین شهیدی

حشمت الله چترایی عزیزآبادی

رحمت الله چترایی

رضا ابوترابی

رضا شهیدی

سعادت چترایی

علی ابوترابی

علیرضا قاسمی ورپشتی

غلامرضا شهیدی عزیزآبادی

قنبرعلی چترایی

محمدرضا چترایی عزیزآبادی

محمود رضوانی

نصرالله چترایی

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------

داستان تصرف عزیزآباد در نبرد معروف به جنگ عزیزآباد

این داستان با اختلاف های جزیی در تعدادی سایت ها درج شده است که یکی از آنها را عینا برای شما ذکر می کنم و لینک مابقی را برای مطالعه در اختیار شما قرار میدهم:

"در ژوئیه  1914 مقارن با مردادماه سال 1293شمسی، دولت اتریش و مجارستان به صربستان اعلان جنگ کرده که به دنبال آن جنگی عالمگیر- جنگ جهانی اول- به راه افتاد که تقریباً تمام کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار داد. این جنگ زمانی آغاز شد که احمد شاه قاجار پادشاه ایران بود. اوضاع آشفته ایران در کنار نابسامانی‌های مختلف و مداخلات مهار گسیخته قدرت های خارجی، دولت مشروطه ایران را به دولتی بسیار ضعیف و‌ ورشکسته  تبدیل کرده بود. دولت ایران به صراحت اعلام بیطرفی نموده از دولت‌های متخاصم در جنگ درخواست کرد بی طرفی ایران را محترم شمرده از تعرض و ورود به خاک ایران خودداری کنند. کشورهای درگیر در جنگ با نادیده گرفتن و بی اعتنایی به موضع رسمی دولت ایران از هر سوی وارد خاک کشور ما شدند. ارتش عثمانی از غرب و شمال غرب، انگلیسی ها از جنوب به داخل میهن ما سرازیر شدند.ارتش روسیه تزاری نیز فعالیت ماموران آلمانی و طرفداران آن‌ها را بهانه قرار داده به گمان اینکه ممکن است در تهران دست به کودتا بزنند، وارد خاک کشور ما شده تا تهران پیشروی کرد.

با نزدیک شدن قوای روس به تهران بسیاری از جمله مستوفی الممالک پیشنهاد  انتقال پایتخت را داده و اظهار کردند که شاه به همراه جواهرات سلطنتی و اشیاء گران بها از تهران خارج به قم یا اصفهان رفته تا از گزند آسیب روس‌ها در امان بماند. تحت فشار سفیران کشورهای روس و انگلیس و با وساطت تعدادی از رجال سیاسی، تغییر پایتخت عملی نشد اما بسیاری از اعضای حزب دموکرات ، نیروی مذهبی و ملی مخالف روس و انگلیس تهران را ترک در قم تجمع کرده و در شهر قم تشکّلی به نام «کمیتۀ دفاع ملی» ایجاد کردند. شخصیت‌های بسیار سرشناسی مانند: سلیمان میرزا، آیت الله سید حسن مدرّس، ادیب السّلطنه سمیعی، میرزا قاسم خان صوراسرافیل، میرزا محمّد علی فرزین، ابوالحسن خان معاضدالسلطنه پیرنیا، علیخان سیاه كوهی، میرزا سلیمان خان میكده، خان بابا خان شیرازی سردار محیی، علی اكبر خان دهخدا، سردار سعید پسر سردار كل، حاج محمّدتقی شاهرودی، میرزا طاهر تنكابنی و میرزا علی اكبر ساعت ساز در این كمیته عضویت داشتند.

در اصفهان عالم برجسته دینی حاج آقا نورالله اصفهانی به جمع آوري مجاهدين سابق پرداخت تا آن‌ها را به مركز فرستاده،احمد شاه را به اصفهان بياورند. با این فراخوان بسیاری از جوانان مناطق بختیاری،اصفهان و کاشان بسیج شده راه قم در پیش گرفتند تا چنانچه شاه و رجال دینی و سیاسی قصد خروج از تهران را داشتند آنان را همراهی نموده به سلامت به اصفهان آورند.این گروه مسلح مردمی وقتی به قم رسید،« كميته دفاع ملي» تشکیل شده بود پس اختیار فرماندهی خود را به کمیته سپردند. روس‌ها که از تجمع مخالفان خود در قم مطلع گشتند بدون اینکه وارد شهر تهران شوند راه خود را به طرف قم کج کرده تا مخالفان خود را سرکوب و قلع و قم نمایند.کمیته ملی که به پشتیبانی نیروهای رسیده از اصفهان یا همان مجاهدان سابق که در فتح تهران نقش آفرینی کرده بودند، پشتگرم شده بود به فکر مقابله با قشون روس افتاد. در حوالی قم راه را بر نیروهای روسیه  بستند  با آن‌ها وارد جنگ شدند. فقدان سازماندهی مناسب و نداشتن سلاح و تجهزات کافی سبب گردید علیرغم رشادت و پایمردی ،این نیروها تاب مقاومت نیاورده، پس از درگیرهای پراکنده با دادن تلفاتی چند مجبور به عقب نشینی شدند. شهر قم به تصرف روس‌ها درآمد. اعضای کمیته دفاع ملی و نیروهای تحت امر آنان از روی ناچاری راه اصفهان در پیش گرفتند. روس‌ها نیز در تعقیب آن‌ها به سوی اصفهان تاختند.

قبل از آن روس و انگلیس، ایادی خود در اصفهان را تحریک و تشویق کرده تا با آشفته کردن اوضاع اصفهان، عرصه را بر مخالفان روس و انگلیس تنگ نموده آنان را از شهر بیرون کنند. حضور سواران بختیاری تحت امر ابراهیم خان ضرغام السلطنه و بی بی مریم در اصفهان مانع از آن بود تا طرفداران روس در شهر اصفهان توفیقی حاصل کنند.

با پیوستن بسیاری از خوانین بختیاری به عثمانی و آلمان سرزمین بختیاری برای فعالیت ماموران آلمانی مساعد گشت. با حمایت بختیاری‌ها شوشتر تا اصفهان عرصه فعالیت ماموران آلمانی شد. «جاكوب» مامور برجسته آلمان در معیت تعداد زیادی از جوانان بختیاری به اصقهان رفت تا با كمك كنسول آلمان درآن شهر مقدمات شوريدن بختياري‌ها را فراهم كرده و مناطق جنوبی ایران را برای انگلیسی‌ها و روس‌ها ناامن نماید. در بهار سال 1915 «كاور» نايب كنسول روس در اصفهان ترور شد. چند بار نيز «گراهام» سركنسول انگلستان مورد سوء قصد قرار گرفت. اهالی اصفهان که  از حمایت بختیاری‌ها برخوردار بودند اصفهان را برای اتباع دولت‌های روس و انگلیس و طرفداران آن‌ها بسیار ناامن کرده بودند و شهر بطور کامل در اختیار آنان بود. طرفدران روس و انگلیس نیز از ترس بختیاری ها به کنجی خزیده در خفا توطئه و دسیسه می‌کردند.

مامور ورزیده آلمانی «واسموس» نیز از طریق بغداد به پشتکوه و از آنجا خود را به شوشتر رسانده، به تحركاتي دست زد ، با بختياري‌ها  از جمله  ابراهیم خان ضرغام السلطنه، بی بی مریم و فتحعلی خان سردار معظم ملاقات و گفتگو کرد. یکی از خوانین در شوشتر خانه‌ای در اختیار واسموس گذاشت، تا بتواند فعالیت‌های خود را طرح ریزی و عملیاتی کند. وی اعلامیه‌های ضد انگلیسی ها منتشر کرده، علماء و روحانیون را تشویق و دعوت کرد تا حکم جهاد بر علیه انگلیسی‌ها صادر نمایند. انگلیسی‌ها که  از اوضاع پیش آمده ، حمایت بختیاری ها و اهالی شوشتر از آلمان‌ها و فتوای جهاد علماء مبنی بر جنگ یا انگلیسی‌ها ، بشدت نگران بودند ، توان دستگیری آشکار واسموس را در خود ندیدند،بلکه بطور نامحسوس عملیات وی را زیر نظر گرفتند. وقتی ماموران انگلیسی با لباس مبدل و بدون سروصدا قصد کرده بودند ، وی را دستگیر کنند ، واسموس که از این توطئه مطلع شده بود ، قبل از اینکه انگلیسی‌ها دست به اقدامی بزنند ، فرار کرده و به بنادر جنوبی رفت. 

با این شرایط قشون روس خود را به اصفهان نزدیک کرد. انگلیسی‌ها نیز دست به کار شده با انعقاد قراردادی با خوانین بختیاری طرفدار خود، مصمم شدند اوضاع بختیاری را به کنترل خود درآورده  و امنیت چاه‌های نفت را تامین کند. کاپیتان نوئل تمام وقت در مناطق بختیاری حضور پیدا کرد تا اوضاع را سامان دهد.

 با نزدیک شدن قوای روس به اصفهان، طرفداران آن‌ها جسور و دلیر شده با اعضای کمیته مخالفت و ستیز می‌کردند . مجاهدان اصفهانی و نیروهای بختیاری مستقر در اصفهان نتوانستند در مقابل روس‌ها ایستادگی کنند پس از دادن تلفاتی شهر اصفهان را تخلیه کردند. اعضای کمیتۀ دفاع ملّی که در شرایط سختی قرار گرفته بودند، دو گروه شدند. یک گروه، روانۀ غرب کشور و کرمانشاه، عدّه‌ای نیز، روانۀ خاک بختیاری شدند. برخی از خوانین، مانند: ابراهیم خان ضرغام السلطنه و بعدها بی‌بی مریم، به مانند بسیاری از چهره‌های سرشناس روحانی و میهنی، به جبهۀ مخالف روس و انگلیس پیوستند و حاضر شدند، ضمن کمک به حکومت ملّی که در کرمانشاه مستقرّ بود؛ به آزادی‌خواهانی که به خاک بختیاری پناه آوردند، کمک کنند و با نیروهای روسیه که اصفهان را به تصرّف در آورده و در نزدیکی مرزهای بختیاری مستقرّ بودند، بجنگند. به دنبال آن صدها شخصیت و رجال دینی ،و سیاسی و ملی، همینطور کاردار آلمان و اعضای کنسول عثمانی در اصفهان، راه بختیاری در پیش گرفتند تا در پناه کوه‌های استوار بختیاری و در حمایت از جنگجویانش ، از تعرض قشون روس و انگلیس در امان باشند.

ضرغام السلطنه نیز جمعي سوار زبده به فرماندهي فرزند رشيدش ابوالقاسم خان تجهیز و دژ فرادنبه را به جايگاهی امن برای وطن خواهان و طرفداران آلمان و عثماني تبدیل کرد. وی موفق گردید يك سلسله جنگ چريكي را عليه نيروهاي روس و انگليس تدارك ببیند. مرتضي قليخان نيز در شلمزار به مهاجرين كمك بسيار مي‌نمود.

استعمار پیر انگلیس با تشویق و تطمیع خوانین طرفدار خود کار را مخالفان خود بسیار سخت نمود. با وخيم تر شدن اوضاع ضرغام السلطنه مجبور شد «كاردرف» آلمانی را به همراه فرزند خود با عده‌اي سوار روانه سميرم نماید و نامه‌اي به صولت الدوله قشقایی كه دوست صميمي او بود ، نوشت تا از وي پذيرايي كند.پس از مدتی كاردرف مجبور گردید نقل مکان کرده مجدداً حدود سه ماه در بيابان‌هاي بختياري زير چادر، مخفي زندگي کند. با پيروزي‌هايي كه متحدين بدست آوردند عده‌اي دیگر ازخوانين بختياري و «بي بي مريم» دختر عموي ضرغام نیز به آلمان‌ها گرايش پيدا كردند. كاردار آلمان«كاردرف»و همراهانش به «سورشجان» محل اقامت بي بي مريم رفته و بيش از يك ماه در آنجا اقامت گزیدند. بی بی مریم علاوه بر قبول ميزبانی بسياري از رجال تحت تعقيب نيروهاي متفقين،پذیرفت در كنار سربازان و وطن پرستان ايراني در مقابل نيروهاي روسيه بجنگد.تعداد افرادی که در این ایام مهمان بی بی مریم بودند به 150 نفر می‌رسید.

انگلیسی ها که از این موضوع بسیار ناراحت بودند از طریق کاپیتان « نوئل» به غلامحسین خان سردار محتشم ایلخانی ، یوسف خان امیر مجاهد ایل بیگی ، محمدتقی خان امیر جنگ و خسرو خان سردار ظفر اعلام کرد که سورشجان را محاصره کرده به این اوضاع پایان دهند. آن‌ها وظیفه داشتند ضمن سرکوب مخالفان انگلیس مهاجرین داخلی و خارجی که در منزل بی بی مریم پناه گرفته بودند را دستگیر به انگلیسی‌ها تحویل دهند. در عوض شش هزار لیره انگلیسی پاداش دریافت کنند. بی بی مریم که قریب پانصد نفر تفنگچی جمع‌آوری کرده بود تمام راه‌ها و گردنه‌های منتهی به سورشجان را بست و سنگربندی نمود. امیر مجاهد نامه‌ای به بی بی مریم نوشت و درخواست کرد تا به اتفاق پنج شش نفر سوار جهت مذاکره به سورشگان بیاید. بی بی مریم با رد این درخواست مواضع خود را مستحکم تر کرده تفنگچی ها و مجاهدینی که در سورشگان حاضر بودند را به حالت آماده باش درآورده و در برج های قلعه به انتظار نشستند. سواران نیز در منازل روستاییان پنهان شده و آماده کارزار شدند. سرشب امیر مجاهد و سردار فاتح با ششصد سوار بطور ناگهانی وارد سورشگان شدند. اما نمی‌دانستند که در تله افتاده و محاصره شده‌اند. نیروهایی بی بی مریم تمام ششصد نفر را گرفته خلع سلاح کردند. امیرمجاهد که دریافته بود شکست فاحشی خورده و تیرش به خطا رفته است. با التماس فراوان و سپردن تعهد سواران خود را آزاد ساخته و تفنگهایشان را تحویل گرفته پی کار خود رفتند.حمله به سورشجان باعث اعتراض شدید کدخدایان ، کلانتران و خوانین جوان بختیاری گردید و اقدام ایلخانی و ایلبیگی را تقبیح و آنان را سرزنش کردند تا جاییکه نزدیک بود یک جنگ داخلی بین بختیاری‌ها رخ دهد. ایلخانی و ایل بیگی که اوضاع را متشنج دیدند ، اعلام کردند که دیگر به سورشجان حمله نخواهند کرد.

علی مردان خان بختیاری(شیرعلی مردون) نیز که در این دوران تنها 23 سال سن داشت، از مخالفان سرسخت روس و انگلیس بود. وی از ماموران آلمانی کمک گرفته نیروهای تحت امر خود را آموزش و سازماندهی داده ،آن‌ها را به کابوسی برای انگلیسی‌ها تبدیل کرد. چندین نوبت در کوهستان و دشت با نیروهای روس و انگلیس جنگیده تلفاتی سنگینی به آن‌ها وارد ساخت. یک بار کنسول انگلیس در بوشهر نیرویی را برای دستگیری وی اعزام کرده بود. این نیروها در تله علی مردان خان افتادند. کنسول بوشهر که اطمینان پیدا کرد علی مردان خان قصد کشتن اسیران جنگی را ندارد، ضمن معرفی خود تلاش کرد تا وی را به دولت انگلیس متمایل و دوست کند. علی مردان خان قاطعانه گفت: آقای کنسول،شما انگلیسی‌ها از سرزمین ما بیرون بروید آنوقت از دوستی دو دولت و دو ملت سخن بگویید.حالا که به کشور ما تجاوز کرده‌اید و عملیات شما تماماً علیه استقلال ایرانست،کدام دوستی؟(آوانسیان،یادداشت های زندان).

 بی بی مریم به همراه گروهی از خوانین جوان مثل فتحعلی خان سردار معظم ، چراغعلی خان و سالار مسعود در معیت ماموران آلمانی به همراه هزار نفر سوار برای تسخیر اصفهان و آزاد سازی آن از دست روس‌ها به سمت اصفهان حرکت کردند.

سواران چراغعلی خان صولت الدوله  در یک فرسنگی اصفهان با سالدات‌های روسی مواجه شده مجبور به عقب نشینی شدند.. آنگاه سواره نظام روس برای مقابله با کاردوف متوجه نجف آباد شدند. در این محل جنگ نفس گیری روی داد. سپاه بختیاری به سرکردگی بی بی مریم و مصطفی قلی خان پسرش و راهنمایی شارژدافر آلمانی با ۲۰۰ نفر حرکت کرده روستای« عزیز آباد کرون» (لازم به ذکر است در اینجا به احتمالا به دلیل کمبود اطلاعات تاریخی و جغرافیایی نویسنده عزیزآباد "کرون" ذکر شده است که اشتباه است و عزیزآباد متعلق به بخش مرکزی میباشد<مهران مختاری> ) را تصرف کردند. در نیم فرسنگی عزیز آباد جنگ شروع شد و سه روزه‌ به درازا کشید. بختیاری‌ها رشادت‌های زیادی به خرج دادند و مدام روس‌ها را به عقب رانده تا نجف آباد فراری می‌دادند. روز سوم سپاه روس به دو اراده توپ شیندر مسلح شدند، به بختیاری‌ها تلفات زیادی وارد ساخته آنان را از توان انداختند. مهمات بختیاری‌ها نیز تمام شد.بدون مهمات نتوانستند در مقابل روس‌ها دوام بياورند و عليرغم فداكاري و رشادت‌هاي فراوان با كشته شدن 58 سوار بختياري، مجبور  شدند به سوی« موسی آباد» عقب نشيني کنند.

 با این شکست تعدادی از مهاجرین از جمله دیپلمات‌های آلمانی خاک بختیاری را ترک کردند. بی بی مریم پسرانش ، علی مردان خان و مصطفی قلی خان را مامور کرد به اتفاق پنجاه سوار بختیاری،ماموران آلمانی را از راه عراق به کرمانشاه برسانند و برای اینکار هزینه فراوانی متحمل شدند. بعدها دولت آلمان درصدد برآمد این هزینه را جبران نماید.

روس‌ها که از این پیروزی سرمست شده بودندروستاي «ورنامخواست» كه متعلق به ضرغام السلطنه بود را مورد حمله قرار دادند. «محمد رحيم خان» پسر ضرغام السلطنه به همراه گروهی از سواران بختیاری به مقابله با روس‌ها پرداخت و در یک نبرد شجاعانه  به همراه جمع كثيري از اهالي بي پناه كشته شدند(دانشور علوی ،  :170 تا 180). چون سورشجان خالی از سواران بختیاری وفادار به بی بی مریم بود ، کاپیتان نوئل از فرصت استفاده کرده به سردار محتشم ، سردار ظفر و امیر جنگ دستور داد به اتفاق پانصد نفر سوار نیمه شب به سورشجان ریختند ، قلعه را تصرف و بی بی مریم را دستگیر و تبعید ساختند و بیش از بیست هزار تومان از اموال او را غارت کردند. قزاق‌های روس نیز خانه بی بی مریم در اصفهان را غارت کرده و تمام اموال ، اسباب و اثاث خانه که بیش از صدهزار تومان قیمت داشتند به یغما بردند. وحید دستگردی که خود مدتی مهمان بی بی مریم در سورشجان و شاهد این رخدادها بود در مجموعه « ره آورد وحید» آورده است: « جای تعجب و خنده است و گریه ، که یک نفر انگلیسی ( کاپیتان نوئل) در مرکز بختیاری بر تمام مردم حکمرانی و تعدی می‌کند و مثل پادشاه ایران باشد وای....»

سواران بختياري که از طوایف مختلف بختیاری بودند به رهبري ضرغام السلطنه و همراه بي بي مريم و برخي خوانين ديگر بارها با روس‌ها جنگيدند. ضربات سختي به قشون روسيه وارد ساختند. بی بی مریم به خاطر شجاعت هاي بي نظيرش در جنگ با روس‌ها به «سردار مريم» شهرت پیدا کرد. خاطرات آن جنگ‌ها هنوز از سوي سالمندان نقل و مقام جنگجويان تجلیل مي‌شود.

یکی از صدها رزمنده بختیاری که برای مقابله با اشغال گران(روس و انگلیس) خانه و کاشانه خود را ترک گفته به اصفهان رفته تا از کیان میهن خود دفاع کند؛ حفیظ الله بختیاری برادر زاده میرزا امان الله خان بختیاری بود. حفیظ الله جوانی لایق، مومن ،ظلم ستیز،  شجاع ، وطن دوست و با سواد بود. او قامتی بلند و رشید داشت و از نظر جوانی و زیبائی در بین مردم روزگار خودش کم نظیر بود.

 حفیظ الله پیش‌تر در سال 1329 قمری برابربا 1286 خورشیدی همراه عمویش میرزا امان الله خان بختیاری در جنگ‌های مشروطه مشارکت کرده بود و مدت مدیدی در دیار غرب کشور - کرمانشاه و کردستان-  با طرفداران محمدعلی میرزا- شاه مخلوع- و قوای سالارالدله جنگیده بود تا از دستاورد ملت ایران که همان مشروطیت بود، پاسداری کند و در سرحدات ایران رشادت‌ها و جوانمردی‌های بسیاری ازخود بر جای نهاد.

در نبرد با قوای متجاوز انگلیس و روس صدها رزمنده گمنام بختیاری به شهادت رسیده یا اسیر و مجروح شدند.که در کتب تاریخی بصورت خلاصه نقل شده است  بیشترین تلفات در حوالی شهرقم ، جنگ تیران و حمله به ورنامخواست به جنگجویان بختیاری وارد شد. حفیظ الله که تا فبل از این با عمویش میرزا امان الله خان بختیاری در کرمانشاه و در سرحدات آذر بایجان جنگ با روسها را تجربه کرده بود دلیرانه می جنگید و در یکی از این نبردها که در نزدیکی  قم به وقوع پیوست، حفیظ الله بختیاری از ناحیه سینه و پا زخمی شده به اسارت نیروهای روسی درآمد. یک ماه بعد اسیران جنگی که شامل تعدادی از مجاهدان اصفهانی و  بختیاری بود به بندرهای انزلی و  آذربایجان منتقل شده از راه دریای خزر با کشتی، به مملکت روس عزیمت داده شدند. اسیران جنگی در اردوگاهی در نزدیکی شهر مسکو استقرار یافتند. در غربت و تنهایی  بدون اینکه کسی از هویت و سرنوشت آنان اطلاعی داشته باشد، ناگوارترین و سخت ترین دوران زندگی خود را تجربه کردند. با بیگاری و تحمل رنج فراوان در اردوگاه روز را به شب می‌سپردند و آینده خود را به تقدیر سپردند تا چه پیش آید.

از آن سو بستگان و فامیل که در انتظار رسیدن خبری از حفیظ الله لحظه شماری می‌کردند ، وقتی ناامید شدند در در حزن و اندوهی وصف ناپذیر ، به سوگ نشسته مجلس عزاداری برپا کردند تا پایان داستان زندگی یکی از دلیر ترین فرزندان ایران زمین را واویلا گونه فریاد کنند.  

  برادرش کربلائی حبیب الله میگفت «روس‌های تزاری گاهاً اسرائی را که دارای قوای جسمانی مناسبی بودند به کارهای سخت وا می‌داشتند. واز هرگونه آزار و اذیت دریغ نمی کردند و اگر میخواهید از جنایات روسها بیشتر بدانید بروید سابقه آنها را از مردم آذر بایجان و تبریز سئوال کنید. او می گفت مقصود روسها از این دخالت‌های بی حد وحصرتحت فشار دادن دولت و ملت ایران برای رسیدن به مطامع نامشروع خودشان بود. استعمار انگلیس هم در منطقه مسجد سلیمان بر روی چاه‌های نفت جاخوش کرده بودند. پدرم را انگلیسی‌ها در یک سانحه مشکوک رانندگی در مسجد سلیمان کشتند. خوانین بختیاری که از اولاد ایلخانی و حاج ایلخانی بودند با دولت احمد شاه و انگلیسی‌ها بر سرتجارت پرسود نفت ساخت و پاخت کرده بودند. ما هم آن موقع بچه های یتیمی بودیم که راه به جائی نداشتیم. وی در ادامه می گوید: با آزاد سازی اسرا ی جنگی حفیظ الله به ایران بازگشت و خود را به سرزمین بختیاری و مسکن طایفه‌ای خود در اندیکا رساند».

بنقل از معمرین در حالی که خانواده و بستگان، حفیظ الله را مرده و در زیر خروارها خاک می‌پنداشتند ، دوران سخت و طاقت فرسای اسارت بعد از چهارسال رنج و درد و فراق در کشوربیگانه به پایان رسید. بخت با وی یارشد و یک بازرگان ایرانی که به روس رفته بود او را دیده با وساطت و تلاش بسیار اسباب آزادی او وسایرین را فراهم کرد. حفیظ الله که این سال‌ها را به شوق دیدار بستگان و فامیل تحمل کرده بود،با قیافه ای لاغر و نحیف در حالی که کمی می‌لنگید، بدون توقف راه اندیکا را در پیش گرفته، تا خود را به]بنه جانعلی وندها[که زادگاه و منزل پدرش بود برساند. در آن روز مردم آبادی می‌بینند از دور یک نفر لنگان لنگان دارد به سمت آنان می‌آید. یکی از اهالی با گویش محلی گفت: ( حضرات یوکینه که داره ایا) یعنی این دیگر کیست که دارد می‌آید ؟ اودر حالی که با جسم لاغر و نحیف خود لنگان لنگان راه می رفت. دیگری گفت: شمایل و هیبتش همانند مرحوم حفیظ الله است. یکی دیگر از اهالی فریاد کنان کفت : برادرها چه می‌گوئید؟ حفیظ الله که در جنگ با روس‌ها کشته شده است. هنگامه غریبی بود ، وقتی نزدیک‌تر شد، مردم آبادی در بهت و حیرت دریافتند که واقعاً خود حفیظ الله است.!!

تعدادی از اهل و عیال و نزدیکان با دیدن او غش کردند ، کسی باور نمی‌کرد او زنده باشد. حتی مراسم ختم نیز برایش گرفته بودند. بزرگان فامیل را با خبر ساختند. شوق، هیجان و خوشحالی دیدار حفیظ الله به جشن مفصلی منتهی گردید.به مبارکی این واقعه میمون گوسفندها قربانی کرده ،شاهنامه خوانان شهنامه خوانی کردند، خون سیاوش، کمان آرش و خشم فریدون را به میدان آوردند ایلات و عشایر همجوار،بستگان، خویشان دور و نزدیک گروه گروه به دیدن حفیظ الله می‌آمدند و ابراز خوشحالی می‌کردند پدر حفیظ الله که (فیظ الله) نام داشت از همه خوشحال تر بود، نماز شکر بجای آورد و از هیچ بذل و بخششی دریغ نمی‌کرد.

از حفیظ الله سئوال کردند تا حالا کجا بودی؟ گفت: اسیر روس‌ها، گفتند: روس دیگر کجاست؟ پاسخ داد: روس  کشور بزرگی است که به آن شوروی هم می‌گویند. گفتند: حد فاصل بین کشور ما با آن‌ها چگونه است؟ گفت: از یک ناحیه خشکی و از ناحیه دیگر دریای بزرگی است که به آن بحرخزر می‌گویند،گفتند: مردمان آن سر زمین چگونه مسلکی دارند؟ گفت: بیشترآن‌ها خدا پرست نیستند وجود خدای سبحان را منکر می‌شوند، اما گروهی هم مذهبشان دین حضرت مسیح است. گفتند دیگر چه دیدی گفت روس‌ها اسب‌های خوبی دارند شهرهای آن‌ها از شهرهای ما آباد تراست! آن‌ها خانه های خوبی دارند ! با ماشین و قطار رفت و آمد می‌کنند ،کشتی‌های غول پیکر برروی دریا دارند. طیاره های بزرگ دارند.گفتند: طیاره دیگر چیست؟ گفت: پرنده‌های آهنینی هستند که آدم‌ها داخل آن‌ها می‌نشینند و بعد به هوا پرواز می‌کنند ، یکی ازروستائیان که این گفته هارا باور نمی کرد از جا برخواست و گفت: هرچه دروغ رو زمینی گفتی باور کردیم اما دروغ بال هوائیت را باور نمی‌کنیم.(دو سال بعد وقتی یک هواپیمای انگلیسی در آسمان اندیکا پدیدارشد. حفیظ الله گفت: طیاره که گفتم همان است.)

مرحوم حفیظ الله پس از چند سال زندگی با بستگان خود در حالی که از صدمات و جراحات ناشی از جنگ در رنج بوده، جان به جان آفرین تسلیم کرده به دیار باقی شتاف و در واقع به فیض عظمی شهادت رسید، و پیکر این سردار گمنام در روستای علی آباد نعل اشکنان موسری از توابع شهرستان چلگرد استان چهار محال بختیاری به خاک سپرده شد."

تصویری از(احتمالا) شیر علی مردان

منابع:

- پایگاه آموزشی فرهنگی آزاد مردان بختیاری http://www.azadmardan.com/new/389-abolghasem-khane-bakhtiari

- http://mehrdadavare.blogfa.com/post/2

- http://meysambabadi.blogfa.com/post/25

- پایگاه جامع تاریخ معاصر ایران http://bcir.pchi.ir/show.php?page=contents&id=16954

-



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 6082
برچسب ها : عزیزآباد,روستای عزیزآباد,عزیزآباد اصفهان,عزیزآباد تیران,عزیزاباد,عزیزاباد اصفهان,عزیزاباد تیران,عزیزآباد نجف آباد,عزیزاباد نجف آباد,عزیزآباد تیران و کرون,عزیزاباد تیران و کرون,

تاريخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 13:06 | نویسنده : مهران مختاری |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.